Tarta cu crema de vanilie si cirese

Printeaza

Tarta cu crema de vanilie si cirese din: ouă, făină, unt, zahar pudra, sare, zahar vanilat, ciocolata neagra, budincă de vanilie, lapte, gelatină roşie, cirese.

 

Ingrediente:

  • 3 ouă
  • 250 g făină
  • 200 g unt
  • 200 g zahăr pudră
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1 praf de sare

Pentru cremă:

  • 100 g ciocolată neagră
  • 300 ml lapte
  • 1 plic budincă de vanilie
  • 150 g unt
  • 100 g zahăr
  • 1 plic gelatină roşie
  • 100 g cireşe

 

Mod de preparare:

Separi albuşurile de gălbenuşuri şi baţi albuşurile cu un praf de sare. Freci untul la temperatura camerei cu zahărul pudră şi zahărul vanilat, până capătă o consistenţă cremoasă.

Incorporezi gălbenuşurile unul câte unul şi amesteci până se omogenizează. Torni albuşurile şi, la final, făina, în ploaie.

Pui compoziţia într-o formă rotundă, cu hârtie de copt, şi o dai la cuptor până se rume­neşte.

Laşi să se răcorească. Intre timp, prepari crema.

Pui pe foc laptele, budinca de vanilie şi zahărul, amestecând până se îngroaşă.

Dai deoparte, încorporezi untul tăiat cubuleţe şi laşi să se răcorească.

Topeşti ciocolata şi pui din loc în loc peste blat câte o lingură de ciocolată. Torni budinca de vanilie şi dai tarta la frigider 2-3 ore.

Speli cireşele, le înde­părtezi codiţele şi sâmburii şi le pui la scurs.

Le aşezi peste tartă şi torni gelatina preparată conform instrucţiunilor, de pe ambalaj.

 

Tarta cu crema de vanilie si cirese

Tarta_cu_crema_de_vanilie_si_cirese

Pofta buna!

 

 

Tartă cu Kiwi și Fructe de Pădure

Tartă cu Kiwi și Fructe de Pădure din: faina, unt, zahar pudra, ou, sare, mascarpone, smantana, extract de vanilie, kiwi, fructe de padure. Această rețetă îmbină texturile și aromele într-un mod unic, oferind un desert răcoritor și vibrant. Vei învăța pas cu pas cum să pregătești un blat dulce și fraged, combinat cu o cremă […]

 

Tarta cu brânză de vaci și fructe de pădure

Tarta cu brânză de vaci și fructe de pădure din: branza de vaci, oua, zahar, coaja de lamaie, extract de vanilie, faina alba, unt, sare, fructe de padure Ingrediente: 250g brânză de vaci proaspătă 3 ouă 100g zahăr Coaja rasă de la o lămâie 1 linguriță extract de vanilie 200g făină albă 50g unt topit […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.