Tarta cu crema de vanilie, miere si dovleac copt
PrinteazaTarta cu crema de vanilie, miere si dovleac copt din: făină albă, unt, oua, lapte, zahar pudra, sare, coaja rasa de lamaie, esenţă de vanilie, amidon alimentar, dovleac, miere, scorţişoară.
Ingrediente:
- 500 g făină albă
- 250 g unt
- 2 ouă
- 1/2 pahar lapte
- 50 g zahăr pudră
- 1 praf de sare
- coajă rasă de la 1 lămâie
Pentru cremă:
- 4 gălbenuşuri
- 750 ml lapte
- 150 g zahăr
- 1 fiolă esenţă de vanilie
- 100 g unt
- 25 g făină albă
- 25 g amidon alimentar
- 500 g dovleac
- miere
- scorţişoară măcinată
Mod de preparare:
Amesteci toate ingredientele cu mixerul, până obţii un aluat potrivit de tare. îl ambalezi în folie şi îl păstrezi la rece 20 de minute.
Tapetezi cu aluat baza şi pereţii formei pentru tarte, îl înţepi din loc în loc şi îl coci la foc mediu, 1/2 oră. Pentru cremă, încălzeşti laptele. Mixezi într-o cratiţă mare gălbenuşurile cu zahărul.
Torni un polonic cu lapte şi mixezi compoziţia, după care adaugi făina şi amidonul amestecate cu laptele rece. Adaugi acest amestec si continui fierberea mixând.
Când se îngroaşă crema, pui laptele fierbinte rămas, aroma de vanilie şi mixezi cu telul. Stingi focul când crema s-a îngroşat şi adaugi untul.
Coci 20 de minute dovleacul curăţat, tăiat cubuleţe şi amestecat cu miere după gust şi cu scorţişoară. Umpli tarta cu cremă şi dovleac. Decorezi cu nuci sau mentă.
Tarta cu crema de vanilie, miere si dovleac copt
Pofta buna!