Tarta crocanta cu pere

Printeaza

Tarta crocanta cu pere din: pere, vin alb, zahar, scortisoara, faina, praf de copt, sare, fulgi de cocos, unt, zahar vanilat, oua, cacao.

Ingrediente:Tarta_crocanta_cu_pere

  • 1,5 kg pere
  • 150 ml vin alb
  • 500 g zahar
  • 2 1/2 lingurite scortisoara
  • 525 g faina
  • 2 1/2 lingurite praf de copt
  • sare
  • 75 g fulgi de cocos
  • 490 g unt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 6 oua
  • 2 linguri cacao

 

Mod de preparare:

Se decojesc perele, se taie jumătăţi şi se curăţă de cotoare şi seminţe. Se dă în fiert vinul cu 250 ml apă, 2 linguri zahăr şi 1/2 linguriţă scorţişoară. Se plonjează înăuntru perele şi se fierb 10 min., până se înmoaie puţin. Se lasă să se răcorească.

Se frământă rapid un aluat sfărâmicios din 250 g făină, 1/2 linguriţă praf de copt, 200 g zahăr, 2 linguriţe scorţişoară, 1 praf sare, fulgi de cocos, 220 g fulgi de unt. Se unge o tavă dreptunghiulară. Se lasă să se scurgă perele.

Se bat 270 g unt cu 275 g zahăr, zahăr vanilat şi 1 praf de sare. Se înglobează pe rând perele, urmate de 275 g făină amestecată în prealabil cu 2 linguriţe praf de copt. Intr-o treime din cantitatea de aluat se înglobează cacaua şi 4 linguri de zeamă de la pere.

Se încinge cuptorul la 175°C. In tavă se aşază un strat de aluat alb, apoi un strat de aluat brun şi se marmorează trecând furculiţa prinre straturi. Se incrustează bucăţile de pere cu partea rotunjită în sus. Se repartizează deasupra firimiturile de aluat şi se coace prăjitura 45 min. Se lasă să se răcească.

Tarta crocanta cu pere

Tarta_crocanta_cu_pere

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.