Tarta crocanta cu piersici
PrinteazaTarta crocanta cu piersici din: oua, zahar, faina, unt, praf de copt, vanilie, piersici, fulgi de migdale.
Pentru blat:
- 75 g zahăr
- 3 ouă
- 250 g făină
- 125 g unt
- 2 linguriţe praf de copt
- 1 linguriţă esenţă de vanilie
- 1 praf de sare
Pentru umplutură:
- 6 piersici
Pentru aluatul sfărâmicios:
- 200 g făină
- 25 g unt
- 50 g zahăr
- 1 linguriţă esenţă de vanilie
- 50 g fulgi de migdale
Mod de preparare:
Pentru blat, se amestecă untul cu zahărul şi ouăle. Se încorporează făina, praful de copt, sarea şi esenţa de vanilie. Aluatu se întinde şi se aşază într-o formă rotundă. Piersicile se curăţă de coajă, se taie bucăţi şi se pun peste aluat.
Pentru aluatul sfărâmicios, se amestecă ingredientele solide, se toarnă untul topit şi esenţa de vanilie. Aluatul se frământă până devine sfărâmicios. Dacă e prea moale, se adaugă 1-2 linguri de făină.
Se aşază peste piersici, iar deasupra se presară fulgii de migdale.
Tava se ţine la cuptor până când tarta devine aurie.
Pofta buna!