Tarta crocanta cu zmeura
PrinteazaTarta crocanta cu zmeura din: faina, midagle, sare, zahar, zahar vanilat, unt, ou, amidon, zahar, lapte, galbenusuri, suc de lamaie, zmeurata, zmeura.
blat:
- 150 g faina
- 50 g migdale macinate
- 1 praf sare
- 40 g zahar
- 1 lingura zahar vanilat
- 100 g unt rece
- 1 ou
in plus:
- 30 g amidon
- 60 g zahar
- 40 ml lapte
- 2 galbenusuri
- 2 linguri suc de lamaie
- 2 linguri zmeurata
- 250 g zmeura
Mod de preparare:
Se frământă rapid un aluat din făină, migdale, sare, zahăr tos, zahăr vanilat, fulgi de unt şi ou. Se înfăşoară în folie şi se lasă la frigider cca 30 min. Se încinge cuptorul la 180°C şi se unge cu unt o formă de tartă (0 26 cm). Pe planşeta tapetată cu făină se întinde o foaie de aluat mai mare decât forma; se aşază în formă.
Se întinde peste ea o bucată de hârtie de copt, pe care se presară boabe de fasole uscate, pentru îngreunare. Se coace astfel blatul 35 min. şi se scoate apoi din cuptor. Se îndepărtează hârtia de copt cu tot cu boabe. Se lasă să se răcorească blatul, se desprinde din formă şi apoi se lasă să se răcească complet pe un grătar de prăjituri.
Se prepară crema: se amestecă amidonul cu zahăr şi 3-4 linguri de lapte. Se dă în clocot restul de lapte şi se adaugă amidonul; se înglobează amestecând continuu şi, tot amestecând, se lasă sa fiarbă la foc moale 2-3 min., până ce se îngroaşă crema. Se ia vasul de pe foc şi se înglobează gălbenuşurile, sucul de lămâie şi zmeurata.
Crema se întinde pe blat şi se dă totul la frigider 1 oră. Se spală cu grijă zmeura, se lasă să se scurgă sau se tamponează cu prosoape de hârtie şi se aşază pe tartă; eventual se presară zahăr pudră.
Tarta crocanta cu zmeura
Pofta buna!