Tartă crocantă cu mere

Printeaza

Tartă crocantă cu mere din: aluat de foi, gem de lamaie, gem de caise, mere, suc de lamaie, unt, vin alb.

Ingrediente:Tarta_crocanta_cu_mere

  • 450 g aluat de foi
  • 100 g gem de lamaie
  • 100 g gem de caise
  • 3 mere
  • 3 linguri suc de lamaie
  • 30 g unt
  • 3 pahare vin alb

 

Mod de preparare:

Merele se spală şi se taie felii, nedecojite.

Se ung cu suc de lămâie şi se lasă să se marineze în vin 30 min. Se lasă să se decongeleze aluatul de foi.

Se întinde o foaie circulară. Se umezeşte cu apă rece o formă de tort (0 24 cm); se aşază înăuntru aluatul şi se ridică o margine înaltă.

Se încălzesc împreună gemurile, adăugând eventual încă puţin vin alb.

Se unge aluatul cu jumătate din can¬titatea de amestec de gem. Se topeşte untul separat, într-o crăticioară.

Cuptorul se încinge la 200 °C. Feliile de mere se aşază pe blatul de tartă ca ţiglele pe acoperiş.

Se ung cu unt topit şi restul de amestec de gemuri. Se coace tarta 25 min. şi se serveşte fierbinte.

Tartă crocantă cu mere

Tarta_crocanta_cu_mere

Pofta buna!

 

 


poate iti place si:

Tarta cu mere si miere

Tarta cu mere si miere

Tarta cu mere si miere din: faina, zahar, sare, unt, ou, mere, miere. Ingrediente: Aluat: 125 g făină 1 lingura zahăr 1 praf sare 60 g unt 1 ou Umplutură: 600 g mere 80 g miere de salcâm   Mod de preparare: Se amestecă faina cu zahărul şi sarea, se face la mijloc o gropiţă […]

 

 

Tarta cu dovleac si mere

Tarta cu dovleac si mere din: faina, unt, zahar, oua, dovleac, mere, zahar, mascarpone, scortisoara. Ingrediente: 290 g făină 60 g unt 100 g zahăr 1 ou 1 praf de sare 1 lingură apă 500 g dovleac curăţat 1 kg mere 200 g zahăr 250 g mascarpone 2 ouă 2 linguriţe scorţişoară   Mod de preparare: […]

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.