Tarta crocanta cu pere

Printeaza

Tarta crocanta cu pere din: faina, unt, zahar, ou, coaja de lamaie, pere, suc de lamaie, piscoturi, pastaie de vanilie, amidon, miere, frisca, gem de caise si suc de lamaie.

Ingrediente:

blat:

  • 200 g faina
  • 150 g unt
  • 75 g zahar
  • 1 ou
  • 1 varf de cutit coaja de lamaie rasa

umplutura:

  • 4-5 pere
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 50 g piscoturi zdrobite

glazura;

  • 1 pastaie de vanilie
  • 2 oua
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingura amidon
  • 5 linguri miere
  • circa 350 g frisca
  • 60 g gem de caise
  • 2 linguri suc de lamaie

 

Mod de preparare:

Se frământă rapid un aluat din ingre¬dientele pentru blat. Se înfăşoară în folie şi se lasă la frigider 30 min.

Pentru umplutură, se spală perele, se decojesc şi se curăţă de cotoare. Se taie felii şi se stropesc cu suc de lămâie.

Se încinge cuptorul la 200°C. Se tapetează cu hârtie de copt o tavă (20 x 30 cm). Se crestează pe lung batonul de vanilie şi se amestecă împreună cu ouăle, gălbenuşurile, amidonul, mierea şi frişca.

Se întinde o foaie de aluat şi se tapetează forma; se ridică o margine mică. Se presară pişcoturi zdrobite şi se repartizează deasupra feliile de pere, aşezate ca ţiglele pe acoperiş.

Se toarnă deasupra glazura şi se repartizează egal pe toată suprafaţa, mişcând uşor tava.

Se coace 40 min. Se amestecă gemul cu suc de lămâie şi se unge tarta fierbinte; se lasă să se răcească.

 

Tarta crocanta cu pere

Tarta_crocanta_cu_pere

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.