Tartă crocantă de spanac cu felii de dovleac
PrinteazaO reteta de tarta crocanta de spanac cu felii de dovleac din: oua, ricotta, frunze de spanac, ceapa verde, pesto genovese, rosii uscate, dovleac, foi de placinta si unt.
- 3 ouă, bătute
- 250 g de ricotta
- 200 g frunze de spanac congelat, dezgheţate, stoarse de apă şi tocate
- 1 ceapă verde, tăiată felii subţiri
- 73 g de pesto genovese
- 1 dovleac mic, curăţat de coajă şi tăiat în felii
- 120 g de roşii uscate la soare în ulei, tocate grosier
- 270 g foi de plăcintă
- 1 linguriţă de unt, topit
Mod de preparare:
Se amestecă ouăle şi ricotta, apoi se adaugă spanacul, ceapa şi pesto. Se încălzeşte cuptorul la 180º C/gaz 4. Se ung feliile de dovleac cu puţin ulei de la roşiile uscate la soare, apoi se aşază pe o tavă şi se dau la cuptor 15 minute.
Feliile de dovleac nu trebuie să fie înghesuite în tavă. Se desfăşoară foile de plăcintă pe o suprafaţă şi se acoperă cu un prosop de bucătărie umed (altfel se vor usca şi se vor rupe mai uşor). Se amestecă untul cu două linguri din uleiul de la roşii.
Se unge o foaie de aluat cu amestecul de unt, apoi se aşază într-o formă de tartă de 23cm în diametru. Se mai unge o foaie de aluat cu amestecul de unt şi se aşază uşurel deasupra primei foi, în formă. Tot aşa se adaugă şi restul de foi.
Se taie marginile care depăşesc forma de tartă şi se dă la cuptor 5-10 minute, până când aluatul începe să devină crocant. Se scoate tarta, se umple cu amestecul de spanac şi se presară roşiile uscate.
Se bagă la cuptor pentru încă 20-25 de minute, împreună cu dovleacul, până când tarta se leagă şi dovleacul este copt bine.
Tartă crocantă de spanac cu felii de dovleac
Pofta buna!