Tarta cu afine si scortisoara
PrinteazaTarta cu afine si scortisoara din: faina, unt, zahar, sare, afine, gris si scortisoara.
pentru aluat:
- 250 g faina
- 150 g unt alifiat
- 100 g zahar
- 5 g sare
pentru umplutura:
- 550 g afine
- 3 linguri gris
- 10 g scortisoara
- 3 linguri zahar
- 40 g unt
Mod de preparare:
Se frământă un aluat din făină, sare, zahăr şi unt alifiat. Se ţine circa 30 de minute la rece, după care se întinde pe planşeta cu făină, dându-i-se forma de cerc (20 de cercuri de diametru egal). Se ung formele de tartă cu unt, se îmbracă cu aluat, iar peste aluat se presară amestecul din griş, scorţişoară, zahăr, unt şi afine.
Se aşează în tartă, se acoperă cu o foaie de aluat fraged. Pe aluat şi peste ele se presară zahăr. Tarta se coace aproximativ 40 de minute, în cuptorul încins la 200 grade C.
Tarta cu afine si scortisoara
Pofta buna!
delicata si gustoasa 🙂
Tarta cu afine si scortisoara vreau s-o incerc si eu!