Tarta cu ananas si menta
PrinteazaTarta cu ananas si menta din: faina, unt, praf de copt, zahar vanilat, oua, branza de vaci, ananas, mac, sare, menta, zahar pudra.
- 600 g făină
- 370 g unt
- praf de copt
- două pliculeţe zahăr vanilinat
- 4 ouă
- 500 g brânză de vaci
- o conservă ananas
- două linguri de seminţe de mac
- sare
- o lingură de mentă tocată
- zahăr pidră
Mod de preparare:
Intr-un vas mai mare se pun făina, un pliculeţ cu praf de copt, 50 g zahăr pudră şi un praf de sare. Se adaugă untul şi se amestecă bine cu mâna până când se formează un aluat asemănător pesmetului. Se adaugă două ouă, 100 ml suc de ananas din conservă şi se frământă până rezultă un aluat omogen.
Se acoperă cu folie alimentară şi se introduce la rece pentru 30 de minute. Brânza de vaci se amestecă într-un castron cu ouăle rămase, seminţele de mac, menta, restul de zahăr pudră şi zahăril vanilinat. Se adaugă jumătate din ananasul din conservă tăiat cubule- ţe, scurs de suc, şi se amestecă.
Se întinde aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, se toarnă crema de brânză, S3 aşază deasupra restul de anaias scurs de suc şi se introduce n cuptor. Se coace 25-30 de minute la foc potrivit, se scoate şi se lasă să se răcească 10 minute în formă.
Se serveşte caldă sau rece, presărată cu zahăr pudră.
Poftă bună!