Tarta cu ananas si salata
PrinteazaO reteta de tarta cu anans si oua, zahar tos, faina, praf de copt, ulei de floarea soarelui, conserva de ananas, carambola, kiwi, zahar pudra, sare, esenta de migdale si menta.
- 6 ouă
- 200 g zahăr tos
- 300 g făină
- praf de copt
- două pliculeţe zahăr vaiilinat
- 50 g ulei de floarea-soarelui
- o conservă de ananas
- o carambolă
- două bucăţi de kiwi
- 50 g zahăr pudră
- sare
- esenţă de migdale
- mentă
Mod de preparare:
Albuşurile se pun într-un bol împreună cu zahărul tos, zahărul vanilinat şi un praf de sare. Se mixează până se întăresc şi nu mai cad de pe braţele mixerului, se adaugă gălbenuşurile, uleiul de floarea-soarelui şi se mixează încă două minute.
Se presară făina amestecată cu o jumătate de pliculeţ de praf de copt, o linguriţă de esenţă de migdale şi se mixează până se omogenizează. Se adaugă jumătate din ananasul din conservă scurs de suc şi tăiat mărunt.
Compoziţia se toarnă într-o formă de tort tapetată cu hârtie de copt unsă cu ulei şi presărată cu făină. Se introduce în cuptor şi se coace 35-40 de minute la mediu.
Se lasă să se răcească în formă zece minute, se scoate pe un platou, se îndepărtează hârtia, se lasă să se răcească complet şi se presară cu zahăr pudră. Se serveşte rece, cu o salată din ananas, carambolă, kiwi şi mentă.
Poftă bună!