Tarta cu ardei copti si carne tocata
PrinteazaTarta cu ardei copti si carne tocata din: carne tocata, ceapa, oua, ardei copti, patrunjel, sare, piper.
- 250 g amestec de carne tocată
- l ceapă
- 2 ouă
- 4 ardei copţi
- pătrunjel
- sare
- piper
Pentru aluat:
- l ou
- 150 g unt
- 250 g făină
- sare
- pătrunjel
Mod de preparare:
Amestecă făina cu oul bătut cu un praf de sare şi untul topit şi răcit puţin. Frământă bine, după care adaugă pătrunjelul tocat fin. Acoperă aluatul şi lasă-l la rece 30 de minute.
Intre timp, căleşte ceapa tocată. Adaugă apoi carnea, un praf de sare şi piper şi lasă să se înăbuşe bine. Din când în când, adaugă apă caldă. După ce s-a răcit puţin, adaugă ouăle şi verdeaţa tocată.
Intinde aluatul într-o formă de tartă. Pune carnea şi deasupra aşază fâşii de ardei copţi. Lasă la cuptor 30-40 de minute.
Poftă bună!