Tarta cu ardei si telemea

Printeaza

Tarta cu ardei si telemea din: faina, unt, oua, apa, sare, ardei, telemea, cascaval, piper, nucsoara, lapte.

Ingrediente:Tarta cu ardei si telemea

Pentru aluat:

  • 250 g făină
  • 100 g unt
  • 1 ou
  • 6 linguri apă
  • 1 praf de sare

Pentru umplutură:

  • 1 ardei roşu
  • 1 ardei verde
  • 1 ardei portocaliu
  • 200 g telemea
  • 150 g caşcaval
  • 2 ouă
  • sare
  • piper
  • nucşoară

Pentru uns:

  • 1 gălbenuş
  • 4 linguri lapte

 

Mod de preparare:

Din apă, unt, făină, ou şi sare frămânţi un aluat, îl pui într-o folie alimentară, îl presezi uşor cu mâna şi îl dai la frigider pentru cel puţin jumătate de oră. Tai ardeii fâşii şi îi amesteci cu brânza fărâmiţată şi cu ouăle.

Asezonezi cu sare, piper şi nucşoară după gust. Intinzi o foaie de aluat şi o aşezi într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu făină, înţepi aluatul cu o furculiţă, pe toată suprafaţa. Aşezi în mijloc umplutura şi razi deasupra caşcavalul.

Pui câteva fâşii de ardei deasupra. Ridici marginile foii peste umplutură, formând nişte cute şi presezi uşor, ca să nu se desfacă la copt. Ungi cu gălbenuşul bătut cu lapte. Dai la cuptor, la foc mediu, pentru 40-50 de minute.

Poţi servi tarta atât caldă, cât şi rece.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.