Tarta cu bacon si cascaval
PrinteazaTarta cu bacon si cascaval din: faina, ulei, ceapa, cartofi, bacon, cascaval.
- 300 g făină
- 6 linguri ulei
- 50 ml apă rece
- sare
- 8 cartofi noi
- 3 cepe
- 125 g cuburi bacon afumat
- 500 ml smântână
- 100 g caşcaval ras
- unt
- piper
Mod de preparare:
Se frământă ingredientele de la aluat. Trebuie să se obţină un aluat compact, potrivit de tare. O formă de copt se unge cu unt şi se asază aluatul în ea. Se înţeapă ca să iasă aerul.
Ceapa se taie rondele, la fel şi cartofii, cât mai fin. Se aşază peste aluat ceapa şi cartofii, se pune baconul şi se presară cu piper. Se toarnă smântână şi deasupra se presară caşcavalul.
Se lasă 45 de minute la cuptor.
Pofta buna!