Tarta cu bacon si ceapa
PrinteazaTarta cu bacon si ceapa din: faina, ulei, ceapa, cartofi, bacon, cascaval.
Pentru aluat:
- 300 g făină
- 6 linguri ulei
- 50 ml apă rece
- sare
Pentru umplutură:
- 8 cartofi noi
- 3 cepe
- 125 g cuburi bacon afumat
- 500 ml smântână
- 100 g caşcaval ras
- unt
- piper
Mod de preparare:
Se frământă ingredientele de la aluat. Dacă mai este nevoie de apă sau defăină, se completează pe parcurs. Trebuie să se obţină un aluat compact, potrivit de tare, care se întinde pe masa de lucru cu sucitorul.
O formă de copt se unge cu unt şi se asază aluatul în ea. Se înţeapă ca să iasă aerul. Ceapa se taie rondele, la fel şi cartofii, cât mai fin.
Se aşază peste aluat ceapa şi cartofii, se pune baconul şi se presară cu piper. Se toarnă smântână şi deasupra se presară caşcavalul.
Se lasă 45 de minute la cuptor.
Pofta buna!