Tarta cu bacon si ceapa

Printeaza

Tarta cu bacon si ceapa din: faina, ulei, ceapa, cartofi, bacon, cascaval.

Ingrediente:Tarta cu bacon si ceapa

Pentru aluat:

  • 300 g făină
  • 6 linguri ulei
  • 50 ml apă rece
  • sare

Pentru umplutură:

  • 8 cartofi noi
  • 3 cepe
  • 125 g cuburi bacon afumat
  • 500 ml smântână
  • 100 g caşcaval ras
  • unt
  • piper

 

Mod de preparare:

Se frământă ingredientele de la aluat. Dacă mai este nevoie de apă sau defăină, se completează pe parcurs. Trebuie să se obţină un aluat compact, potrivit de tare, care se întinde pe masa de lucru cu sucitorul.

O formă de copt se unge cu unt şi se asază aluatul în ea. Se înţeapă ca să iasă aerul. Ceapa se taie rondele, la fel şi cartofii, cât mai fin.

Se aşază peste aluat ceapa şi cartofii, se pune baconul şi se presară cu piper. Se toarnă smântână şi deasupra se presară caşcavalul.

Se lasă 45 de minute la cuptor.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.