Tarta cu banane si caramel

Printeaza

Tarta cu banane si caramel din: banane, biscuiti, zahar, unt, frisca, lapte, ciocolata.

Ingrediente:Tarta cu banane si caramel

  • 3 banane
  • 300 g biscuiţi sfărâmicioşi
  • 30 g zahăr brun
  • 100 g unt topit
  • 400 ml frişcă lichidă îndulcită
  • 500 g lapte concentrat
  • ciocolată neagră, pentru servit

 

Mod de preparare:

Cutia de lapte concentrat se pune la fiert în oala sub presiune şi se lasă 45 de minute din momentul în care fluieră oala. Dacă se foloseşte fierberea clasică, se pune într-o cratiţă care se umple cu apă şi se lasă 2 ore la fiert.

Biscuiţii se fărâmiţează şi se amestecă cu zahărul brun şi untul topit, apoi se pun pe fundul unei forme cu pereţi detaşabili. Se aşază felioare de banane.

Se toarnă laptele concentrat fiert şi se întinde.

Se bate frişca şi se pune peste laptele concentrat. Se dă la rece pentru două ore. Se serveşte cu ciocolată rasă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.