Tarta cu banane si caramel
PrinteazaTarta cu banane si caramel din: banane, biscuiti, zahar, unt, frisca, lapte, ciocolata.
- 3 banane
- 300 g biscuiţi sfărâmicioşi
- 30 g zahăr brun
- 100 g unt topit
- 400 ml frişcă lichidă îndulcită
- 500 g lapte concentrat
- ciocolată neagră, pentru servit
Mod de preparare:
Cutia de lapte concentrat se pune la fiert în oala sub presiune şi se lasă 45 de minute din momentul în care fluieră oala. Dacă se foloseşte fierberea clasică, se pune într-o cratiţă care se umple cu apă şi se lasă 2 ore la fiert.
Biscuiţii se fărâmiţează şi se amestecă cu zahărul brun şi untul topit, apoi se pun pe fundul unei forme cu pereţi detaşabili. Se aşază felioare de banane.
Se toarnă laptele concentrat fiert şi se întinde.
Se bate frişca şi se pune peste laptele concentrat. Se dă la rece pentru două ore. Se serveşte cu ciocolată rasă.
Pofta buna!