Tarta cu banane si ciocolata
PrinteazaO reteta de tarte cu banane si ciocolata, albusuri, zahar, faina, amidon, praf de copt, zahar vanilat, esenta de vanilie, lichior de oua, fulgi de ciocolata si pesmet.
- 6 albuşuri
- 300 ml ulei de floarea-soarelui
- 350 g zahăr
- 200 g făină
- 200 g amidon
- 3 banane mari
- 1 plic praf de copt
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 1 lingură esenţă de vanilie
- 250 ml lichior de ouă
- 100 g fulgi de ciocolată
- pesmet
Mod de preparare:
Se bat albuşurile cu zahărul. Se zdrobesc bananele, apoi se amestecă cu zahărul vanilat, esenţa de vanilie, lichiorul de ouă şi se încorporează în spuma de ou. Se adaugă uleiul, praful de copt, amidonul şi făina şi se amestecă.
Aluatul se pune într-o tavă de chec de 30 cm, unsă şi presărată cu pesmet. Se dă la cuptor. Se lasă cca 80 de minute, la 180° C.
Se acoperă cu folie de aluminiu şi se mai lasă 30 de minute. Se lasă să se răcească şi se presară cu zahăr pudră şi fulgi de ciocolată.
Poftă bună!