Tarta cu banane si frisca

Printeaza

Tarta cu banane si frisca din: faina, zahar, margarina, frisca, banane, suc de lamaie, nuci, ciocolata neagra.

Ingrediente blat: Tarta_cu_banane_si_frisca

  • 250 g faina
  • 50 g zahar
  • 125 g margarina

Umplutura:

  • 125 g zahar
  • 550 ml frisca
  • 3 banane
  • 4 linguri suc de lamaie
  • nuci pecan
  • ciocolata neagra rasa

 

Mod de preparare:

Se amesteca faina cu zahar, se adauga margarina si se framanta rapid aluatul. Se intinde o foaie si se asaza intr-o forma unsa, ridicand o margine inalta de 2-3 cm. Se da la frigider cu tot cu forma cca 30 min. Se incinge cuptorul la 180 °C. Se coace blatul timp de cca 20 minute.

Se scoate si se lasa sa se raceasca. Se topeste zaharul si se lasa sa se caramelizeze usor. Se stinge cu 250 ml frisca si se lasa sa fiarba, amestecand. Se lasa apoi sa se raceasca. Se decojesc bananele, se taie in doua pe lung si se asaza pe blat, se ung cu suc de lamaie, folosind pensula.

Se toarna caramelul peste banane si se lasa sa se raceasca la frigider. Se repartizeaza pe prăjitura frisca batuta si se decoreaza cu nuci si ciocolata neagra.

 

Tarta cu banane si frisca

Tarta_cu_banane_si_frisca

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.