Tarta cu bezea
PrinteazaTarta cu bezea din: biscuiti, unt, oua, lamai, lapte, zahar, otet.
Pentru blat:
- 250 g biscuiţi sfărâmitioşi
- 45 g unt topit
Pentru crema de lămâie verde:
- 3 gălbenuşuri
- coaja rasă de la 2 lămâi verzi
- 400 ml lapte concentrat dulce
- 150 ml suc de lămâie verde
Pentru bezea:
- 4 albuşuri
- 25 g zahăr
- 2 ml otet din vin alb
Mod de preparare:
Biscuiţii se fărâmiţează şi se amestecă cu untul topit, se aşază în tava de copt şi se îndeasă bine cu dosul unei linguri. Se dă la cuptor pentru 8 minute.
Pentru crema cu lămâie, se bat gălbenuşurile cu laptele, sucul de lămâie verde şi coaja rasă pentru a obţine o cremă spumoasă.
Se scoate tava cu baltul de la cuptor, se pune crema de lămâie şi se dă din nou la cuptor pentru 8-10 minute.
Se face bezeaua prin amestecarea albuşurilor cu zahărul si oţetul, iar când spuma este fermă se pune într-un pos, se scoate tava din cuptor şi se eliberează mici cantităţi.
Se lasă la cuptor până ce este fermă bezeaua, şi nu maronie.
Pofta buna!