Tarta cu bezea

Printeaza

Tarta cu bezea din: biscuiti, unt, oua, lamai, lapte, zahar, otet.

Ingrediente:Tarta cu bezea

Pentru blat:

  • 250 g biscuiţi sfărâmitioşi
  • 45 g unt topit

Pentru crema de lămâie verde:

  • 3 gălbenuşuri
  • coaja rasă de la 2 lămâi verzi
  • 400 ml lapte concentrat dulce
  • 150 ml suc de lămâie verde

Pentru bezea:

  • 4 albuşuri
  • 25 g zahăr
  • 2 ml otet din vin alb

 

Mod de preparare:

Biscuiţii se fărâmiţează şi se amestecă cu untul topit, se aşază în tava de copt şi se îndeasă bine cu dosul unei linguri. Se dă la cuptor pentru 8 minute.

Pentru crema cu lămâie, se bat gălbenuşurile cu laptele, sucul de lămâie verde şi coaja rasă pentru a obţine o cremă spumoasă.

Se scoate tava cu baltul de la cuptor, se pune crema de lămâie şi se dă din nou la cuptor pentru 8-10 minute.

Se face bezeaua prin amestecarea albuşurilor cu zahărul si oţetul, iar când spuma este fermă se pune într-un pos, se scoate tava din cuptor şi se eliberează mici cantităţi.

Se lasă la cuptor până ce este fermă bezeaua, şi nu maronie.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.