Tarta cu branza, capsuni si fistic
PrinteazaTarta cu branza, capsuni si fistic din: faina, ou, unt, zahar, coaja de limetta, crema de branza de vaci, suc de lamaie, intaritor de frisca, frisca, capsuni, zahar pudra, fistic macinat.
- 200 g faina
- 1 galbenus
- 120 g unt
- 175 g zahar
- coaja rasa de la 1 limetta
- 400 g crema de branza de vaci
- sucul de la 1 lamaie
- 200 ml frisca
- 1 plic intaritor de frisca
- 750 g capsuni
- 1 lingura zahar pudra
- 50 g fistic macinat
Mod de preparare:
Se cerne făina pe planşetă, se face o gropiţă la mijloc şi se aşază înăuntru gălbenuşul. Se aşază pe margini fulgi de unt şi coajă de limettă rasă şi se presară 125 g zahăr; se frământă aluatul, se înfăşoară în folie şi se dă la frigider 60 min. Se încinge cuptorul la 180 °C.
Din două treimi din cantitatea de aluat se întinde o foaie ceva mai mare decât forma în care urmează să se coacă (o 26 cm). Se îmbracă în această foaie forma unsă şi pudrată cu pesmet.
Se coace cca 25 min. în cuptorul pregătit, acoperită cu o foaie de hârtie de copt, pe care se află boabe mari de fasole. Apoi se scoate din cuptor şi se îndepărtează foaia cu boabe.
Se întinde o altă foaie din restul de aluat şi se decupează inimioare, cu ajutorul unei forme speciale; se aşază pe o tavă cu hârtie de copt şi se coc 12 min. Se scot şi se pudrează cu zahăr.
Se înglobează sucul de lămâie în crema de brânză de vaci. Se bate frişca împreună cu praful întăritor şi cu 50 g zahăr; se încorporează în crema de brânză.
Se aşază crema deasupra blatului şi se repartizează deasupra căpşuni proaspete şi inimioare de aluat. De jur-împrejur se aşază fistic măcinat.
Tarta cu branza, capsuni si fistic
Pofta buna!