Tarta cu branza, capsuni si fistic

Printeaza

Tarta cu branza, capsuni si fistic din: faina, ou, unt, zahar, coaja de limetta, crema de branza de vaci, suc de lamaie, intaritor de frisca, frisca, capsuni, zahar pudra, fistic macinat.

Ingrediente:Tarta_cu_branza_capsuni_si_fistic

  • 200 g faina
  • 1 galbenus
  • 120 g unt
  • 175 g zahar
  • coaja rasa de la 1 limetta
  • 400 g crema de branza de vaci
  • sucul de la 1 lamaie
  • 200 ml frisca
  • 1 plic intaritor de frisca
  • 750 g capsuni
  • 1 lingura zahar pudra
  • 50 g fistic macinat

Mod de preparare:

Se cerne făina pe planşetă, se face o gropiţă la mijloc şi se aşază înăuntru gălbenuşul. Se aşază pe margini fulgi de unt şi coajă de limettă rasă şi se presară 125 g zahăr; se frământă aluatul, se înfăşoară în folie şi se dă la frigider 60 min. Se încinge cuptorul la 180 °C.

Din două treimi din canti­tatea de aluat se întinde o foaie ceva mai mare decât forma în care urmează să se coacă (o 26 cm). Se îmbracă în această foaie forma unsă şi pudrată cu pesmet.

Se coace cca 25 min. în cup­torul pregătit, acoperită cu o foaie de hârtie de copt, pe care se află boabe mari de fasole. Apoi se scoate din cuptor şi se îndepărtează foaia cu boabe.

Se întinde o altă foaie din restul de aluat şi se decu­pează inimioare, cu ajutorul unei forme speciale; se aşază pe o tavă cu hârtie de copt şi se coc 12 min. Se scot şi se pudrează cu zahăr.

Se înglobează sucul de lă­mâie în crema de brânză de vaci. Se bate frişca împreună cu praful întăritor şi cu 50 g zahăr; se încorporează în crema de brânză.

Se aşază crema deasupra blatului şi se repartizează deasupra căpşuni proaspete şi inimioa­re de aluat. De jur-împrejur se aşază fistic măcinat.

Tarta cu branza, capsuni si fistic

Tarta_cu_branza_capsuni_si_fistic

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.