Tarta cu branza de vaci si migdale

Printeaza

Tarta cu branza de vaci si migdale din: unt, zahar, oua, migdale, faina, branza de vaci, caise, portocala, esenta de rom,  alune, fistic.

Ingrediente:Tarta cu brânza de vaci si migdale

  • 300 g unt
  • 250 g zahăr tos
  • 4 ouă
  • 70 g migdale
  • 500 g făină
  • 500 g brânză de vaci
  • 100 g caise confiate
  • o portocală
  • două pliculeţe cu zahăr vanilinat
  • esenţă de rom
  • esenţă de lămâie
  • zahăr pudră
  • fistic
  • alune de pădure

 

Mod de preparare:

Intr-un vas se amesteca untul cu 100 g zahar tos, zaharul vanilat si ouăle. Se mixează totul până când rezultă o cremă pufoasă. Se adaugă puţină esenţă de rom şi jumătate din cantitatea de migdale, tăiate mărunt. Se toarnă totul peste făină şi se frământă până când rezultă un aluat potrivit de tare.

Se acoperă cu folie de plastic ali­mentar şi se introduce la rece pentru 30 de minute. Brânza de vaci se amestecă bine cu restul de zahăr tos şi cu esenţa de lămâie, coaja rasă de la portocală şi caisele con­fiate tăiate mărunt. Se adaugă migdalele rămase şi se amestecă.

Aluatul se împarte în două părţi egale. O foaie se întinde în tava unsă cu unt şi presărată cu făi­nă şi se introduce în cuptor pentru şapte minute. Se scoate din cuptor, se toarnă compoziţia de brânză şi se acoperă cu cealaltă foaie.

Se străpunge din loc în loc cu dinţii unei furculiţe şi se intro­duce din nou la cuptor. Se ţine circa 20-25 de minute la foc mediu. Când i s-a răcit se presară zahăr pudră. Migdalele se pot înlocui cu fistic sau alune de pădure tocate.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.