Tarta cu branza dulce si piersici
PrinteazaTarta cu branza dulce si piersici din: piersici, unt, zahar, lamaie, branza, smantana.
- 3 piersici
- 150 g unt
- 6 oua
- 150 g zahar
- 1 lamaie
- 2 pliculete zahar vanilat
- 2 plicuri praf de budinca
- 500 g branzade vaci
- 450 g smantana
- 1 lingura lichior de piersici
Mod de preparare:
Să rade fin coaja de lămâie, apoi lămâia se presează de suc. Untul se mixează cu gălbenuşurile, zahărul vanilat si zahărul simplu.
Albusurile se bat cu un praf de sare. Brânza se amestecă cu smântâna, praful de budincă, sucul de lămâie şi lichiorul. I se adaugă apoi crema de gălbenuşuri şi spuma de albuş.
Se toarnă amestecul într-o formă de copt unsă cu putin unt, se aşază felii de piersici şi se coace 60 de minute. Primele 30 de minute la foc mare şi apoi la foc mediu spre mic.
Se lasă să se răcească în forma de copt.
Pofta buna!