Tartă cu brânză învelită în ciocolată
PrinteazaTartă cu brânză învelită în ciocolată din: faina, unt, galbenus, lapte rece, branza de vaci, zahar, smantana, oua, ciocolata amaruie, capsuni, migdale.
pentru blat:
- 200 g faina
- 160 g unt
- 1 galbenus
- 5 linguri lapte rece
pentru umplutura:
- 500 g branza de vaci
- 200 g zahar
- 4 oua
- 300 g smantana
pentru glazura:
- 200 g ciocolata amaruie
- 100 g smantana lichida pentru frisca
- 50 g unt
pentru decor:
- 100 g capsuni
- 50 g migdale
Mod de preparare:
Cerni făina într-un bol. Tai untul cubuleţe şi-l adaugi în vas. Amesteci făina cu untul, astfel încât bucăţile de unt să fie acoperite cu făină. Adaugi gălbenuşul bătut împreună cu laptele şi amesteci, până obţii un aluat nelipicios. Dai la frigider 30 de minute.
Separat, mixezi brânza de vaci, apoi zahărul, smântână şi 4 gălbenuşuri. Amesteci ingredientele. Intr-un alt vas, baţi 4 albuşuri spu-mă, pe care le încorporezi în umplutura cu brânză. Scoţi aluatul din frigider şi-l întinzi cu sucitorul până obţii o foaie rotundă. Tapetezi o formă de tartă, pui foaia şi torni umplutura. Dai tava la cuptor 40 de minute.
Pentru glazură, pui smântână lichidă pe foc să se încălzească. Ai grijă să nu fiarbă! Adaugi ciocolata ruptă cubuleţe şi untul, lei vasul de pe foc şi amesteci până se omogenizează compoziţia. Laşi să se răcească.
Scoţi tarta din cuptor şi o laşi să se răcorească. Torni glazura peste tartă şi dai la frigider 1 oră. Ornezi cu căpşuni tăiate sferturi şi migdale sfărâmate.
Tartă cu brânză învelită în ciocolată
Pofta buna!