Tarta cu branza, praz si smochine
PrinteazaTarta cu branza, praz si smochine din: aluat, unt, praz, alcool, branza de vaci, oua, smantana, branza cu mucegai, cimbru si smochine.
- 500 g aluat fraged
- 40 g unt
- 2 fire praz, tocat
- 2 linguri alcool
- 175 g branza de vaci
- 4 oua, batute
- 100 ml smantana
- 100 g branza cu mucegai (optional) sau telemea de oi
- 1 lingurita cimbru
- 3 smochine, taiate in doua
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la semnul 5/190C. Pe o suprafaţă presărată cu făină, întinde aluatul într-o foaie subţire şi aşaz-o în forma rotundă de tartă, unsă şi tapetată cu făină. Acoperă cu hârtie şi boabe de fasole şi dă la cuptor 20 min. îndepărtează hârtia şi boabele de fasole şi dă din nou la cuptor 10-15 min, până când se rumeneşte.
Micşorează temperatura sotează prazul 10 min, până când se rumeneşte; stinge cu alcoolul şi lasă să fiarbă 2 min până când lichidul se absoarbe. Lasă vasul deoparte.
Combină brânza de vaci, ouăle şi smântână, apoi adaugă cimbrul, brânza sfarâmată şi prazul. Potriveşte gustul de sare şi toarnă compoziţia în tartă. Aşază deasupra smochinele şi stropeşte cu ulei şi dă la cuptor 1 oră, până când se pătrunde. Lasă să se răcească complet în formă înainte de a scoate tarta din formă.
Tarta cu branza, praz si smochine
Pofta buna!
Foarte buna tarta cu branza