Tarta cu branza ricotta si seminte de pin
PrinteazaDeşi nu este o reţetă italiană tradiţională, acest amestec de ingrediente tipice italieneşti a început să devină tot mai îndrăgit în Italia şi în restaurantele italieneşti din lumea întreagă.
Aluatul este copt în prealabil, iar apoi umplut cu brânză ricotta îndulcită cu zahăr pudră şi aromatizatâ cu scorţişoară şi apă de trandafiri.
Seminţele de pin se prăjesc mai întâi într-o tigaie uscată, iar apoi se amestecă cu brânza sau se presară deasupra. Plăcinta se lasă la răcit şi se serveşte rece.
O altă variantă de tartă se umple cu un amestec de ricotta şi fructe confiate tăiate în bucăţele, peste care se adaugă un strat gros de seminţe de pin. Tarta se coace apoi, până este uşor rumenită.
Tarta cu ricotta şi seminţe de pin poate fi servită cu îngheţată sau cu un coulis de zmeură sau căpşuni, pentru un contrast cromatic.
In unele restaurante, acest tip de tarta se serveşte cu sorbet de coacăze negre.