Tarta cu branza si banane
PrinteazaTarta cu branza si banane din: biscuiti, zahar, unt, branza, smantana, banana, cacao, frisca.
Pentru bază:
- 150 g biscuiţi sfărâmicioşi
- 50 g zahăr
- 40 g unt
Pentru garnitură:
- 250 g brânză
- 80 g smântână
- 50 g zahăr
- o banană
- esenţă de vanilie
- 1/2 linguriţă suc de lămâie
- un praf sare
- un ou
Pentru servit:
- cacao
- frişcă
- ciocolată
Mod de preparare:
Se fărâmiţează biscuiţii, se amestecă cu zahărul şi untul topit şi se aşază într-o tavă de copt uşor unsă cu unt. Se tasează şi apoi se coace 5 minute.
După răcire, se lasă la frigider.
Pentru garnitură, se amestecă brânza cu smântână şi zahărul. Se pasează banana şi se adaugă peste brânză odată cu sucul de lămâie, vanilia şi sarea. Se amestecă bine pentru omogenizare şi se adaugă apoi oul.
Se toarnă amestecul peste bază, se coace 10 minute la foc mare şi apoi 30 de minute la foc mediu. După răcire, se lasă la frigider pentru o noapte.
Se serveşte cu frişcă, cacao şi ciocolată rasă.
Pofta buna!