Tarta cu branza si fructe

Printeaza

Tarta cu branza si fructe din: biscuiti, unt, branza de vaci, smantana, oua, zahar, capsuni, gelatina, pere.

Ingrediente:Tarta_cu_branza_si_fructe

Pentru blat:

  • 400 g biscuiţi digestivi
  • 150 g unt

Pentru umplutură:

  • 500 g brânză grasă de vaci
  • 250 g smântână cu 30% grăsime
  • 2 ouă
  • 150 g zahăr

Pentru decor:

  • 250 g căpşuni congelate
  • 150 g zahăr
  • 1 plic gelatină
  • 550 ml apă
  • 3 pere

 

Mod de preparare:

Macini biscuiţii şi-i amesteci cu untul topit în prealabil. Formezi un aluat pe care-l pui într-o tavă cu pereţii detaşabili şi-l dai la frigider 30 de minute.

Intre timp, pregăteşti umplutura. Mixezi brânza cu smântână, ouăle şi zahărul până devin o cremă. Torni crema de brânză peste blatul de biscuiţi şi dai tava la cuptor 1 oră, până când prăjitura se va rumeni pe margini, chiar dacă pe mijloc va fi moale. O laşi să se răcească în tavă.

Pentru decor, dai prin blender căpşunile cu 100 g de zahăr şi le pui pe foc până se topeşte zahărul. Inmoi gelatina, 10 minute, în puţină apă. Iei de pe foc căpşunile şi le amesteci cu gelatina. Torni compoziţia peste prăjitură.

Pui apa la fiert împreună cu zahărul. Perele le tai în jumătate, le cureţi de cotor, seminţe şi coajă.

Când apa clocoteşte, pui perele la opărit 2-3 minute. Le scoţi pe o farfurie să se răcorească, apoi îe aşezi peste prăjitură. Dai desertul la rece 4 ore înainte să-l serveşti.

Tarta cu branza si fructe

Tarta_cu_branza_si_fructe

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.