Tartă cu brânză şi mango
PrinteazaTartă cu brânză şi mango din: biscuiti cu cacao, unt, branza de vaci, zahar, oua, coaja de lamaie, amidon, smantana, mango, gelatina, zahar, frisca.
pentru blat:
- 100 g biscuiti sfaramiciosi cu cacao
- 30 g unt
pentru umplutura:
- 500 g branza de vaci
- 50 g zahar
- 2 oua
- coaja unei lamai
- o lingura amidon
- o lingura smantana
pentru garnitura de fructe:
- 400 g mango
- 2 foi gelatina
- 4 linguri zahar
- 400 ml apa
pentru decor:
- frisca
Mod de preparare:
Se mărunţesc biscuiţii si se amestecă cu untul topit. O formă se unge cu unt si se pune acest amestec tasându-l bine pentru a deveni o bază solidă. 2 Brânza se mixează cu smântână, iar gălbenuşurile se mixează cu zahărul.
Se adaugă apoi brânza, coaja de lămâie si amidonul. Se bat albuşurile spumă si se adaugă şi ele. Se amestecă si apoi se pune crema de brânză peste stratul de biscuiţi. Se dă la cuptor pentru 45 de minute. Se lasă apoi să se răcească.
Se face garnitura de mango pentru care fructele bine coapte se mixează cu zahărul obţinând un piure. Gelatina se înmoaie în apă rece pentru 5 minute, apoi se încălzeşte amestecul. Când începe să fiarbă, se toarnă peste piureul de mango. Se amestecă si se varsă peste brânză.
Se dă tarta la rece pentru 4 ore, iar înainte de servire se ornează cu friscă.
Tartă cu brânză şi mango
Pofta buna!