Tartă cu brânză si mure
PrinteazaTartă cu brânză si mure din: fructe de padure, branza de vaci, oua, unt, gris, pudding de vanilie, zahar, praf de copt, sare, unt si pesmet.
- 300 g fructe de padure amestecate (zmeura, afine, coacaze)
- 750 g branza de vaci (10% grasime)
- 4 oua
- 75 g unt
- 5 linguri gris
- 1 pachet pudding de vanilie
- 75 g zahar
- 1/2 pachet praf de copt
- sare
- unt si pesmet pentru forma
Mod de preparare:
Fructele de pădure se spală, se sortează şi se lasă să se scurgă de apă. Se încălzeşte cuptorul la 200° C. Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Untul se topeşte, se lasă să se răcească puţin, după care se amestecă cu gălbenuşurile.Brânza, praful de budincă de vanilie, grisul, zahărul, praful de copt şi un vârf de sare se încorporează în compoziţia de gălbenuşuri şi se amestecă bine.
Se unge forma cu unt, apoi cu pesmet. Albuşurile se bat spumă şi se încorporează în compoziţia de brânză, după care se toarnă în formă. Deasupra se pun fructele de pădure. Se lasă cea 1 oră la cuptor. Se scoate pe hârtie absorbantă şi se serveşte după ce s-a răcit.
Tartă cu brânză si mure
Pofta buna!
Sa-mi dai si mie sa gust din tarta asta 🙂