Tarta cu branza si pere
PrinteazaTarta cu branza si pere din: faina, migdale, unt, branza de vaci, ou, pere, zahar, smantana.
Pentru blat:
- 125 g făină
- 50 g migdale măcinate
- 100 g unt
- 100 g brânză de vaci
- 1 ou
Pentru umplutură:
- 500 g brânză de vaci
- 2 ouă
- 5 pere
- 120 g zahăr
- 100 g smântână
Mod de preparare:
Amesteci făina, migdalele măcinate cu untul şi cu brânza. Adaugi oul, omogenizezi şi întinzi aluatul pe masa tapetată cu făină, apoi îl aşezi într-o tavă cu pereţii detaşabili. Il dai la congelator 20 de minute.
Pentru umplutură, mixezi brânza cu smântână, ouăle şi cu zahărul. Cureţi perele de seminţe şi de coajă, iar două dintre ele le tai cubuleţe şi le adaugi în compoziţia de brânză.
Torni umplutura peste aluat şi dai tava la cuptorul preîncălzit 50 de minute. Când prăjitura s-a răcit, o decorezi cu felii de pară.
Tarta cu branza si pere
Pofta buna!