Tarta cu branza si piersici
PrinteazaTarta cu branza si piersici din: faina, unt, oua, sare, gem de piersici sau de gutui, branza de vaci, oua, faina, zahar, smantana, lamaie, zahar vanilat, zahar pudra.
Pentru aluat:
- 200 g făină
- 100 g unt
- 1 gălbenuş
- 1 praf de sare
Pentru umplutură:
- 100 g gem de piersici sau de gutui
- 400 g brânză proaspătă de vaci
- 2 ouă
- 1 lingură făină
- 200 g zahăr
- 50 g smântână
- coaja de la 1/2 lămâie
- 2 plicuri zahăr vanilat
- zahăr pudră, pentru decor
Mod de preparare:
Tai untul rece cubuleţe şi-l amesteci cu făina, un praf de sare şi gălbenuşul. Frămânţi aluatul, apoi îl înfăşori în folie şi-l dai la rece 50-60 de minute.
Mixezi brânza scursă cu smântână, ouăle, zahărul şi făina, iar la final adaugi coaja de lămâie şi zahărul vanilat.
Intinzi aluatul în formă, inclusiv pe margini, pui gemul, îl nivelezi şi torni umplutura. Dai tarta la cuptor 40-50 de minute, până se rumeneşte uşor.
După ce s-a răcorit, o pudrezi cu zahăr.
Pofta buna!