Tarta cu branza si smochine
PrinteazaTarta cu branza si smochine din: oua, zahar, unt, praf de copt, faina, branza, smochine.
Pentru aluat:
- 2 ouă
- 80 g zahăr
- 180 g unt
- 5 g praf de copt
- 300 g făină
Pentru umplutură:
- 400 g brânză cremoasă
- 1 ou
- 150 g zahăr pudră
- smochine, pentru decor
Mod de preparare:
Pentru aluat, baţi ouăle cu zahărul. Separat, tai untul rece în cubuleţe şi-l amesteci cu făina şi cu praful de copt. Combini cele două compoziţii, şi pui aluatul la frigider 30 de minute.
Pentru umplutură, amesteci brânza cu oul şi cu zahărul pudră. Aşezi aluatul într-o tavă, inclusiv pe margini, îl înţepi din Ioc în loc şi torni peste el umplutura de brânză.
Coci tarta 40 de minute în cuptorul încins.
Când s-a răcit, o decorezi cu smochine proaspete.
Pofta buna!