Tartă cu brânză şi susan

Printeaza

Tartă cu brânză şi susan din: branza de vaci, oua, zahar tos, gris, budinca de vanilie, zahar vanilinat, fistic, stafide, miez de nuca, seminte de susan, sare, dulceata de visine si unt.

Ingrediente:Tarta_cu_brânza_si_susan

  • un kilogram branza de vaci
  • 5 oua
  • 150 g zahar tos
  • 30 g gris
  • un plic budinca de vanilie
  • doua pliculete zahar vanilinat
  • 100 g fistic
  • 30 g stafide
  • 50 g miez de nuca
  • 50 g seminte de susan
  • sare
  • dulceata de visine
  • unt

 

Mod de preparare:

Gălbenuşurile se mixează într-un bol cu zahărul tos, se adaugă praful de budincă şi brânza de vaci, grişul şi zahărul vanilinat. Se presară fisticul, stafidele şi miezul de nucă tocat, jumătate din seminţele de susan şi se amestecă.

Separat se mixează albuşurile cu un sfert de linguriţă cu sare până devin ca o spumă, se pun peste ingredientele din bol şi se amestecă cu o lingură până se încorporează toate ingredientele. Se toarnă într-o tavă unsă cu unt, se nivelează şi se introduce în cuptorul încins. Se coace la foc potrivit până devine aurie şi dacă introducem o scobitoare în compoziţie aceasta iese curată.

Se lasă să se răcească zece  minute în tavă, se scoate pe un platou şi se taie bucăţi potrivit de mari. Se serveste calda sau rece cu dulceata de visine si presarata cu restul de susan.

Tartă cu brânză şi susan

Tarta_cu_brânza_si_susan

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.