Tarta cu branza
PrinteazaO reteta delicioasa de tarta cu:faina, unt, lapte, smantana, sare, telemea de oi, oua, rosii cherry, oregano, ulei de masline, busuioc.
- 500 g faină
- 170 g unt
- 150 ml lapte
- 4 linguri smântână
- 1praf de sare
Ingrediente umplutură:
- 400 g telemea de oi sau de capră
- 3 ouă
- 10 roşii cherry
- 1 linguriţă oregano uscat
- 2 linguri ulei de măsline
- busuioc proaspăt
Mod de preparare:
Se amestecă făina cu laptele, smântână şi praful de sare până se omogenizează compoziţia. Se adaugă untul şi se împătureşte aluatul de 3 ori, lăsandu-se la rece între împăturiri câte 15 minute.
Se întinde o foaie de aluat cu care se tapetează interiorul unei tăvi sau al unei forme de tartă. Se înţeapă cu furculiţa în mai multe locuri să nu se umfle la copt. Separat, se trece brânza prin răzătoarea cu ochiuri mici, se amestecă cu gălbenuşurile, adăugate pe rând, sare şi piper, după gust, iar la sfârşit se pun albuşurile bătute spumă tare.
Compoziţia se toarnă peste foaia de tartă şi se garniseşti cu roşiile tăiate în jumătate, se presară oregano, se pun frunzuliţe de busuioc, se cu ulei de măsline şi coace, la foc potrivit, aproximativ 35-40 de minute. Se serveste imediat, cu puţin ulei de măsline adăugat cât este caldă.
Tarta cu branza
Pofta buna!