Tarta cu broccoli si ciuperci
PrinteazaO reteta de tarta cu broccoli si ciuperci din: faina, unt, apa, lapte, cascaval, boia, conopida, broccoli, ciuperci, ceapa, dovleac, praz, patrunjel si marar.
- 600 g faina
- 300 g unt.margarina.untura
- 2-3 linguri apa rece
sos:
- 60 g unt
- 60 g faina
- 1 l lapte
- 50 g cascaval
- 1 lingurita sofran/boia
umplutura:
- conopida
- broccoli
- ciuperci
- ceapa
- dovleac
- praz
- patrunjel
- marar
Mod de preparare:
Amestecaţi făina cu grăsimea şi dacă este nevoie, cu puţină apă rece, pentru a obţine un aluat mai tare. Intindeţi din el o foaie din care tăiaţi 10 fâşii cât foaia de lungi. Cu foaia rămasă tapetaţi o tavă unsă şi presărată cu făină. Foaia trebuie să acopere şi marginile tăvii.
Din fasiile de aluat tăiate înainte formaţi deasupra aluatului un grătar, aşezând 5 fâşii pe verticală şi 5 pe orizontală, la distanţe egale între ele. S-au format astfel 36 de pătrate. Puneţi tava la cuptor, la foc potrivit, pentru 25 – 30 de minute.
Intre timp, pregătiţi sosul: fierbeţi 5 minute, la foc potrivit, laptele amestecat cu untul, cu sare şi piper. Când sosul începe să se îngroaşe luaţi vasul de pe foc şi împărţiţi sosul în două castroane. In unul adăugaţi caşcaval ras şi amestecaţi bine până se topeşte acesta. în celălalt, puneţi şofran sau boia şi omogenizaţi.
Când sosurile s-au răcit puţin, turnaţi-le alternativ, în pătratele obţinute pe foaia de tartă: un pătrat cu sos alb, unul cu sos gălbui de şofran. Pe fiecare pătrat aşezaţi apoi, cât mai decorativ, bucăţi de conopidă, felii de ciuperci, rondele de praz, fâşii subţiri de dovleac, rondele de ceapă roşie etc.
Puneţi din nou tava la cuptor, până când ingredientele se rumenesc uniform. Ornaţi cu mărar şi pătrunjel verde, la servire.
Tarta cu broccoli si ciuperci
Pofta buna!