Tarta cu caise, alune si miere
PrinteazaTarta cu caise, alune si miere din: făină, margarină, zahăr, apă rece, sare, caise, alune, miere.
- 300 g făină
- 250 g margarină
- 50 g zahăr
- 100 ml apă rece
- 1 vârf cuţit de sare
Pentru umplutură:
- 500 g caise
- 100 g alune
- 5 linguri miere
Mod de preparare:
Intr-un bol cerni făina. Adaugi zahărul, sarea şi margarina. Frămânţi ingredientele şi torni treptat apa, până obţii un aluat elastic. Laşi la frigider 2 ore.
Scoţi aluatul, îl întinzi şi-l aşezi în tava tapetată. Speli caisele, le scoţi sâmburii, le tai felii subţiri şi le pui peste aluat. Presari alunele. Dai la cuptor 25-30 de minute. După ce scoţi tava, ungi tarta cu miere.
Tarta cu caise, alune si miere
Pofta buna!