Tartă cu caise si crema de vanilie
PrinteazaTartă cu caise si crema de vanilie
- 1,100 kg caise
- 350 g zahăr pentru jeleu
- 250 g foitaj sau aluat fraged
- 300 g cremă de vanilie de ecler
- 80 g zahăr
- pesmet
Mod de preparare:
Caisele se curăţă de pieliţă, se taie in două, se scot simburii şi se sparg. Apoi caisele se fierb 3-4 minute cu 80 g zahăr 1/4 1 apă.
Din aluat se coace o tartă de 6 persoane şi pe fundul ei se întinde crema de ecler, peste ea se dă un strftt de pesmet, apoi se aşază caisele fierte şi strecurate.
Siropul de caisc se mai fierbe 15 minute cu cojile de caise. Se strecoară şi se mai fierbe cu 300 g zahăr.
Cînd gemul este aproape rece se napează cu el caisele din tartă şi se decorează cu simburii curăţaţi.
Pofta buna!