Tarta cu caise

Printeaza

Tarta cu caise

IngredienteTarta cu caise

  • 120 g unt la temperatura camerei
  • 100 g zahăr pudră
  • sare
  • 1 ou
  • 200 g făină
  • 50 g migdale măcinate
  • 2 cutii de caise
  • 2 linguri zahăr
  • măduva de la 1 baton de ciocolată
  • 1 gălbenuş
  • 20 g fulgi de migdale
  • hârtie pentru copt şi boabe uscate

Preparare:

Bateţi cu mixerul untul, zahărul vanilinat şi 1 vârf de sare. încorporaţi în aluat oul, făina şi migdalele măcinate, apoi bateţi în continuare. La final înfăşuraţi aluatul în folie şi lăsaţi-l circa 2 ore la rece. Intre timp scurgeţi caisele.

Tăiaţi cuburi 400 g din ele. Fierbeţi-le circa 14 minute împreună cu zahărul, adăugaţi măduva de vanilie şi pasaţi totul, obţinând astfel un piure de caise, încingeţi cuptorul la 200 °C. Intindeţi aluatul pe o suprafaţă de lucru presărată în prelabil cu făină, lăsându-l la o grosime de cea. 3 mm şi aşezaţi-l într-o formă unsă cu grăsime şi presărată cu făină, lăsând o margine liberă, înţepaţi blatul de mai multe ori cu o furculiţă.

Acoperiţi-l cu hârtie pentru copt, aşezaţi şi boabele uscate şi coaceţi-l cea. 15 minute pe nivelul cel mai de jos al cuptorului, îndepărtaţi apoi hârtia pentru copt şi boabele. Ungeţi aluatul cu gălbenuşurile bătute şi coaceţi-l alte 5 minute. Aşezaţi jumătăţile de caise cu partea secţionată în jos şi coaceţi prăjitura încă 25 de minute.

Daţi piureul de caise prin strecurătoare, încălziţi-l şi întindeţi-l peste caisele din formă. Prăjiţi migdalele fără adaos de grăsime şi presăraţi-le peste fructe. Serviţi tarta călduţă. Dacă doriţi, se potriveşte foarte bine cu frişca.

 

Pofta buna

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.