Tarta cu caise
PrinteazaTarta cu caise
- 120 g unt la temperatura camerei
- 100 g zahăr pudră
- sare
- 1 ou
- 200 g făină
- 50 g migdale măcinate
- 2 cutii de caise
- 2 linguri zahăr
- măduva de la 1 baton de ciocolată
- 1 gălbenuş
- 20 g fulgi de migdale
- hârtie pentru copt şi boabe uscate
Preparare:
Bateţi cu mixerul untul, zahărul vanilinat şi 1 vârf de sare. încorporaţi în aluat oul, făina şi migdalele măcinate, apoi bateţi în continuare. La final înfăşuraţi aluatul în folie şi lăsaţi-l circa 2 ore la rece. Intre timp scurgeţi caisele.
Tăiaţi cuburi 400 g din ele. Fierbeţi-le circa 14 minute împreună cu zahărul, adăugaţi măduva de vanilie şi pasaţi totul, obţinând astfel un piure de caise, încingeţi cuptorul la 200 °C. Intindeţi aluatul pe o suprafaţă de lucru presărată în prelabil cu făină, lăsându-l la o grosime de cea. 3 mm şi aşezaţi-l într-o formă unsă cu grăsime şi presărată cu făină, lăsând o margine liberă, înţepaţi blatul de mai multe ori cu o furculiţă.
Acoperiţi-l cu hârtie pentru copt, aşezaţi şi boabele uscate şi coaceţi-l cea. 15 minute pe nivelul cel mai de jos al cuptorului, îndepărtaţi apoi hârtia pentru copt şi boabele. Ungeţi aluatul cu gălbenuşurile bătute şi coaceţi-l alte 5 minute. Aşezaţi jumătăţile de caise cu partea secţionată în jos şi coaceţi prăjitura încă 25 de minute.
Daţi piureul de caise prin strecurătoare, încălziţi-l şi întindeţi-l peste caisele din formă. Prăjiţi migdalele fără adaos de grăsime şi presăraţi-le peste fructe. Serviţi tarta călduţă. Dacă doriţi, se potriveşte foarte bine cu frişca.
Pofta buna