Tarta cu capsune si branza de vaci
PrinteazaTarta cu capsune si branza de vaci din: capsune, branza de vaci, smantana, oua, zahar, zahar vanilat, faina, ou, galbenus, zahar, unt, praf de copt, sare.
umplutura:
- 300 g capsune
- 400 g branza de vaci
- 100 ml smantana dulce
- 3 oua
- 4 linguri de zahar
- 2 pliculete de zahar vanilat
aluatul:
- 300 g faina
- 1 ou
- 1 galbenus
- 150 g zahar
- 150 g unt
- 1 lingurita de praf de copt
- sare
Mod de preparare:
Amestecă făina cu praful de copt, zahărul şi sare. Pune ouăle bătute şi fră-mântă, adăugând treptat untul tăiat în cubuleţe. Acoperă aluatul şi lasă-l la rece 30 de minute. Intinde o foaie rotundă şi aşaz-o în forma unsă şi tapetată cu hârtie de copt.
Inţeapă din loc în loc cu furculiţa şi dă la cuptor zece minute. Mixează brânza cu smântână, zahărul şi zahărul vanilat. Incorporează ouăle, apoi toarnă compoziţia peste blatul copt. Aşază deasupra jumătăţi de căpşune şi dă din nou la cuptor 40-45 de minute.
Tarta cu capsune si branza de vaci
Pofta buna!