Tartă cu căpşuni, branza de vaci si frisca
PrinteazaTartă cu căpşuni, branza de vaci si frisca din: faina, unt, zahar, ou, oua, zahar, branza de vaci, smantana, frisca, amidon, capsuni, frisca.
pentru blat:
- 250 g faina
- 130 g unt
- 80 g zahar
- 1 ou
pentru crema:
- 4 oua
- 70 g zahar
- 400 g branza de vaci cremoasa
- 200 ml smantana (20%grasime)
- 100 ml frisca
- 2 linguri amidon
- 250 g capsuni taiati cubulete
pentru ornat:
- 100 ml frisca
- cateva capsuni
Mod de preparare:
Frămânţi un aluat din ingredientele pentru blat. înveleşti apoi aluatul într-o folie şi îl laşi la frigider 30 de minute. întinzi o foaie subţire şi o pui în formă de tartă de 26 cm.
Pui deasupra hârtie de copt şi presari boabe de fasole pentru a nu lăsa foaia să crească, apoi dai la cuptor circa 10 minute.
Amesteci bine brânza de vaci cu smântână, frişca şi cu zahărul. Separi albuşurile de gălbenuşuri. Pui gălbenuşurile în compoziţia de brânză, iar albuşurile le baţi spumă cu un vârf de sare, apoi le pui şi pe ele în compoziţia de brânză.
Torni amidonul în ploaie, după care omogenizezi amestecul. Aşezi compoziţia de brânză pe blat şi nivelezi.
Pasezi căpşunile, le strecori şi le pui cu lingura peste brânză. Marmorezi cu un beţişor sau cu o fruculiţă, trecând uşor printre straturi. Coci circa 40 de minute. Ornezi tarta cu frişcă şi cu căpşuni.
Tartă cu căpşuni, branza de vaci si frisca
Pofta buna!