Tarta cu capsuni si mascarpone
PrinteazaO reteta simpla de tarta cu capsuni, mascarpone, fulgi de ciocolata sau pulbere de migdale, zahar pudra si coaja de portocala rasa fin.
- 20g fulgi de ciocolată sau ciocolată rasă fin (85% cacao) sau pulbere de migdale
pentru crema:
- 700g mascarpone
- 60g zahăr pudră
- 3 linguriţe coajă de portocală rasă fin
pentru topping:
- 1,25 kg căpşuni
Mod de preparare:
Pişcoturile se zdrobesc fin într-o pungă până devin firimituri, apoi se amestecă omogen cu untul moale. Tava (30×40 cm sau forma de tort) se tapetează cu hârtie de copt.
Se întinde compoziţia de pişcoturi, se nivelează, apoi se pune la frigider. Intre timp se amestecă mascarpone cu zahăr şi coaja de portocală. Crema obţinută se aşază pe blat, iar peste cremă se pun cu grijă căpşunile proaspete. Se poate decora cu frunze de lămâiţă.
Poftă bună!
Incoming search terms:
- tarta cu capsuni si mascarpone