Tarta cu capsuni si miere
PrinteazaTarta cu capsuni si miere din: faina, unt, zahar, apa, sare, capsuni, miere.
Pentru aluat:
- 300 g făină
- 150 g unt
- 3 linguri zahăr pudră
- un gălbenuş
- 80 ml apă
- un praf sare
Pentru umplutură:
- 400 g căpşune
- 3 linguri miere
Mod de preparare:
Pentru aluat, untul trebuie să fie scos cu trei ore înainte de pregătire, făina se amestecă cu sarea şt zahărul. Se adaugă untul şi se amestecă cu degetele. Se adaugă apoi apa şi gălbenuşul şi se amestecă bine pentru a obţine un aluat.
Se întinde aluatul într-o foaie rotundă, se transferă în tava mare a aragazului tapetată cu hârtie şi se pun felii de căpşune. Se lasă marginea liberă de jur-împrejur.
Se toarnă mierea, se întorc marginile lăsate libere peste căpşune şi se coace 30 de minute.
Pofta buna!