Tarta cu capsuni si rubarba

Printeaza

Tarta cu capsuni si rubarba din: faina, unt, ou, zahar pudra, apa, capsuni, zahar, rubarba, amidon, lapte.

Ingrediente:Tarta cu capsuni si rubarba

Blat:

  • 250 g făină
  • 125 g unt
  • 1 ou
  • 3 linguri zahăr pudră
  • 3 linguri apă

Umplutură şi uns:

  • 700 g căpşuni
  • 120 g zahăr
  • 2-3 tije rubarbă
  • 3 linguri amidon
  • 1 gălbenuş
  • 2 linguri lapte

 

Mod de preparare:

Umplutură: se curăţă căpşunile de codiţe, iar dacă sunt mari se taie în patru. Se spală rubarba, se curăţă de coajă şi se taie cubuleţe, care se pun într-un vas cu fundul gros. Se adaugă căpşunile, zahărul şi amidonul şi se dau la foc mic; se lasă să clocotească până când compoziţia se îngroaşă puţin.

Aluat: se amestecă toate ingredientele, apoi se înfăşoară aluatul în folie alimentară şi se lasă la frigider 30 min. Se întinde apoi o foaie şi se aşază într-o formă de tartă; se repartizează umplutura rece. Se decupează surplusul de aluat, din care se fac câteva fâşii.

Se formează din ele un grilaj deasupra compoziţiei de căpşuni.

Se unge aluatul cu gălbenuşul bătut cu lapte şi apoi se introduce tarta în cuptorul preîncălzit la 180°C, timp de 40-45 min. Se scoate tarta din cuptor, se lasă în formă să se răcească, după care se poate tăia felii.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.