Tarta cu carne de pui si ciuperci

Printeaza

Tarta cu carne de pui si ciuperci din: faina, unt, sare, piept de pui, conserva ciuperci, ardei, oua, kefir, pesmet, boia, cimbru, patrunjel, ulei, susan.

Ingrediente:Tarta cu carne de pui si ciuperci

  • 200 g făină
  • 100 g unt
  • 1 ou
  • 1 vârf cuţit de sare

Umplutură:

  • 1 piept de pui
  • 1 conservă ciuperci
  • 1 ardei roşu
  • 4 ouă
  • 250 g kefir
  • 5 linguri pesmet
  • 2 linguri făină
  • boia de ardei dulce
  • cimbru
  • pătrunjel verde
  • ulei
  • susan
  • sare

 

Mod de preparare:

Se cerne făina într-un vas; se adaugă cubuleţe de unt, sare şi oul bătut. Se frământă un aluat omogen şi se dă la frigider 1 oră.

Se taie carnea cubuleţe, se presară boia de ardei dulce, cimbru şi sare şi se prăjeşte de jur-împrejur, 20-25 min. Se adaugă ciupercile şi ardeiul tăiat cubuleţe şi se călesc la foc mic.

Se presară pătrunjelul tocat şi se lasă să se răcească amestecul.

Se bat 3 ouă plus un albuş cu puţină sare, apoi se adaugă kefirul şi se omogenizează. La final se înglobează pesmetul şi făina. Se toarnă peste compoziţia de carne.

Se încinge cuptorul la 180 °C.

Se întinde o foaie de aluat şi se îmbracă o formă de tartă unsă cu unt şi tapetată cu făină. Se înţeapă din loc în loc cu o furculiţă; se adaugă umplutura, se decupează surplusul de aluat şi se aduc marginile peste umplutură.

Se presară susan şi se coace 45-50 minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.