Tartă cu carne tocată şi legume
PrinteazaTartă cu carne tocată şi legume din: cartofi, sare, faina, unt, ceapa, ardei gras, ulei de masline, carne tocata, piper, boia, smantana, lapte si bulion.
- 150 g cartofi fainosi
- sare
- 150 g faina
- 80 g unt moale
- 2 cepe
- 1 ardei gras galben
- 1 ardei gras rosu
- 1 ardei gras verde
- 4 linguri ulei de masline
- 500 g carne tocata mixta
- piper
- boia dulce
- 3 oua
- 150 g smantana
- 150 ml lapte
- 2 linguri bulion
Mod de preparare:
Se decojesc cartofii, se spală şi se taie cuburi; se fierb în apă cu sare timp de 15-20 min. Se scurg, se lasă să se răcorească şi se zdrobesc, atâta timp când sunt încă fierbinţi. Se frământă un aluat din făină, unt, 1/2 linguriţă de sare şi cartofi. Se unge o formă de tort (0 26 cm). Se aşază înăuntru aluatul şi se ridică o margine înaltă; se dă la frigider.
Se încinge cuptorul la 200°C. Se toacă ceapa. Se pregătesc ardeii graşi şi se taie bucăţi de 1 cm. Ceapa şi ardeii graşi se călesc 3 min. în ulei încins; se scot. Se prăjeşte apoi carnea tocată până ce devine sfărâmicioasă; se condimentează cu sare, piper şi ardei gras.
Se amestecă ardeiul gras cu carne tocată şi se repartizează uniform peste aluat. Se bat ouăle cu smântână şi lapte; se adaugă sare, piper şi bulion şi se toarnă peste compoziţie. Se coace tarta cea 40 min. Se serveşte fierbinte sau rece.
Tartă cu carne tocată şi legume
Pofta buna!
Incoming search terms:
- tarta cu carne si legume
cartofii fainosi sunt cei albi sau cei rosii, tot timpul ii incurc?
o nebunie tarta cu carne si legume, asa apetisanta imi pare 🙂