Tarta cu cartofi dulci si branza de capra
PrinteazaTarta cu cartofi dulci si branza de capra din: ulei, ceapa, otet, sos de merisoare, cartofi dulci, fulgi de ardei iute, aluat, branza de capra, ou, cimbru, salata.
- 3 linguri ulei de măsline
- 6 cepe roşii, feliate subţire
- 5 linguri oţet de vin roşu
- 100g sos de merişoare
- 1kg de cartofi dulci, decojiţi şi tăiaţi în bucăţi mici
- 1 lingură fulgi de ardei iute 650g aluat de foitaj
- 300g brânză moale de capră cu coajă, ruptă în bucăţi mari
- ou bătut, pentru uns
- crenguţe de cimbru
- o salată mare, pentru servit
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 200°C. Incinge 2 linguri de ulei într-o tigaie mare nonaderentă şi găteşte ceapa la foc mic 20-25 de minute sau până când devine moale şi aurie. Adaugă oţetul şi sosul de merişoare şi lasă să fiarbă la foc mic încă 5-10 minute, amestecând până când aproape tot lichidul s-a evaporat.
Lasă să se răcească.
Intre timp, pune cartofii dulci într-un bol, adaugă uleiul rămas, 1/2 linguriţă de sare, 1/2 linguriţă de piper şi fulgii de ardei iute. Transferă-i în tavă, într-un singur strat, şi coace-i 20 de minute, întorcându-i la jumătatea intervalului, până când devin fragezi şi aurii.
Lasă-i să se răcească.
Micşorează temperatura cuptorului la 180°C. Tapetează două tăvi cu hârtie de copt şi întinde aluatulde foitaj pe fiecare tavă. Lasă o margine de 2cm de jur împrejurul fiecărei foi de aluat şi întinde amestecul de ceapă, apoi adaugă cartofii dulci şi brânza de capră, având grijă să le distribui cât mai uniform.
Unge marginea aluatului cu ou bătut şi coace tartele 35-40 de minute sau până când aluatul este auriu şi crocant, întorcându-le între ele după 20 de minute.
Presară deasupra cimbrul, apoi taie fiecare tartă în patru (sau mai mult, dacă ai mulţi invitaţi). Serveşte tarta cu o salată verde.
Tarta cu cartofi dulci si branza de capra
Pofta buna!