Tarta cu cartofi noi si spanac

Printeaza

Tarta cu cartofi noi si spanac din: aluat, cartofi, spanac, lapte, unt, cascaval, telemea, sare, piper, rosii, patrunjel.

Ingrediente:Tarta_cu_cartofi_noi_si_spanac

  • 1 foaie aluat foitaj
  • 300 g cartofi noi, fierţi
  • 400 g spanac
  • 50 ml lapte
  • 1 linguriţă unt
  • 150 g caşcaval
  • 150 g telemea
  • 1 gălbenuş
  • sare
  • piper
  • 300 g roşii cherry
  • pătrunjel (pentru ornat)

 

Mod de preparare:

Speli spanacul, îl scurgi bine, îl toci şi îl căleşti în untul topit până se înmoaie. Adaugi laptele şi telemeaua răzuită şi mai laşi pe foc potrivit câteva minute. Condimentezi cu sare şi piper, după gust.

Tai cartofii în funcţie de cât de mari sunt.

Aşezi foaia de aluat într-o tavă tapetată, acoperind inclusiv pereţii, şi ungi marginile cu gălbenuş bătut.

Pui spanacul, cartofii, roşiile tăiate şi dai la cuptor 30 de minute. Scoţi, presari caşcavalul răzuit şi mai laşi 10 minute în cuptor. Serveşti tarta caldă, cu frunze de pătrunjel.

Tarta cu cartofi noi si spanac

Tarta_cu_cartofi_noi_si_spanac

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.