Tarta cu cartofi si branza de vaci

Printeaza

Tarta cu cartofi si branza de vaci din: branza, lapte, ulei, sare, oua, faina, praf de copt, cartofi, hribi, ceapa, unt, piper, nucsoara, coriandru.

Ingrediente:Tarta_cu_cartofi_si_branza_de_vaci

  • 125 g brânză de vaci slabă şi cremoasă
  • 3 linguri de lapte
  • 4 linguri de ulei
  • 5 ouă
  • sare
  • 200 g făină
  • 1/2 de linguriţă de praf de copt
  • 300 g cartofi fierţi în coajă
  • 300 g hribi
  • 1 ceapă
  • 200 g unt
  • piper
  • câte 1/2 de linguriţă de nucşoară şi de coriandru măcinăte
  • grăsime pentru uns forma

Mod de preparare:

Cuptorul se preîncălzeşte la 220°C (cuptorul cu ventilaţie la 200°C). Brânza de vaci se freacă cu laptele, uleiul, un ou şi puţină sare.

Se încorporează apoi făina şi praful de copt (amestecate) şi se prepară un aluat neted. Acesta se aşează într-o tavă cu fundul detaşabil unsă în prealabil, iar marginile se lipesc bine de laterale.

Cartofii se cojesc şi se taie felii. Hribii se curăţă, se freacă cu o cârpă umedă şi se taie, de asemenea, felii. Ceapa se cojeşte şi se taie cubuleţe.  După aceea, ceapa se căleşte în 50 g de unt încins. Se adaugă hribii şi după 3 minute cartofii.

Se asezonează totul cu sare, piper, nucşoară şi coriandru.

Compoziţia de ciuperci şi cartofi se toarnă peste aluat, după care tarta se coace timp de circa 25 de minute. In continuare, se încinge untul rămas într-o tigaie, până când se clarifică. După aceea, se lasă să se răcească.

La ouăle rămase se separă albuşurite de gălbenuşuri. Untul topit se amestecă cu gălbenuşurile. La final, acest mix se toarnă peste tartă, care se mai coace încă 5 minute.

Se serveste caldă.

Tarta cu cartofi si branza de vaci

Tarta_cu_cartofi_si_branza_de_vaci

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.