Tarta cu cartofi si broccoli
PrinteazaTarta cu cartofi si broccoli din: faina, unt, oua, sare, branza de vaci, cartofi, telemea, cascaval, praz, kaizer, ulei, broccoli, ardei, piper.
Pentru aluat:
- 300 g făină
- 100 g unt
- 1 ou
- sare
Pentru umplutură:
- 200 g brânză de vaci
- 2 cartofi
- 200 g telemea sărată
- 100 g caşcaval ras
- 3 ouă
- 1/2 fir de praz
- 100 g şuncă (kaizer)
- ulei
1/2 căpăţână broccoli - 1 ardei capia roşu
- sare
- piper
Mod de preparare:
Opăreşti broccoli 3 minute, în apă cu sare. Il scurgi într-o sită. Opăreşti 5 minute şi ardeiul capia. Cartofii tăiaţi cubuleţe îi fierbi în apă cu sare.
Pentru aluat, baţi oul, pui sare, apoi torni, în ploaie, făina şi adaugi untul moale. Frămânţi bine şi dai la rece, până pregăteşti umplutura.
Căleşti rondelele de praz împreună cu şunca. Baţi ouăle în care pui telemeaua sfărâmată. Separat, amesteci brânza de vaci cu ardeiul şi presari sare şi piper.
Ungi forma de copt. Intinzi aluatul, nu foarte subţire, şi-l aşezi în tavă. Adaugi restul ingredientelor, torni amestecul de ouă şi telemea şi pui broccoli. Pui caşcavalul ras şi dai la cuptor, până se rumeneşte tarta.
Tarta cu cartofi si broccoli
Pofta buna!