Tarta cu cascaval si nuci
PrinteazaTarta cu cascaval si nuci
- 75 g unt
- 2 cepe mari, taiate subtiri
- 75 g nuci, taiate bucatele
- 150 g cascaval
- 1 mar mare taiatin felii subtiri
- 12 foi de placinta
- 3 oua batute
- 100 ml frisca nebatuta cu 29-30% grasime
Mod de preparare:
Se incinge cuptorul. Se topeste intr-o cratita o treime din unt, se adauga ceapa, se caleste la foc mic aprox. 10 minute. Se adauga nucile si cascavalul si se tine la foc inca 5 minute, apoi se adauga feliile de mar.
Se topeste untul ramas si se unge cu putin interiorul unei tavi pentru tarte, cu diametru de 18 cm. Se unge apoi fiecare foaie de placinta cu untul ramas. Se aseaza in tava, una cate una, rasucind tava cu 1800 dupa fiecare foaie, lasand aprox. 1/3 din fiecare foaie sa atarne peste margini.
Se aseaza in mijloc amestecul cu ceapa. Se amesteca ouale cu frisca, apoi se toarna peste umplutura cu ceapa. Se coace 30 minute pana ce aluatul s-a rumenit. Se lasa la racit putin si se serveste calda, cu salata verde.
Pofta buna!